Αρχική> Προτάσεις> Αρθρα>Dine Athens Restaurant Week

Dine Athens Restaurant Week

Dine Athens Restaurant Week
«Η ανακάλυψη ενός καινούργιου πιάτου συνεισφέρει περισσότερα στην ανθρώπινη ευτυχία από την ανακάλυψη ενός καινούργιου αστεριού». Η φράση ανήκει στον διάσημο Γάλλο γαστρονόμο του 18ου αιώνα, Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν, τον συγγραφέα του οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας «Φυσιολογία της Γεύσης». Περιγράφει, δε, με τον πιο απλό τρόπο τον κομβικό ρόλο που καταλαμβάνει η απόλαυση του φαγητού στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
 
Θα περίμενε κανείς ότι στην Ελλάδα των τελευταίων ετών η ρήση αυτή θα ήταν «κενή περιεχομένου», καθώς η τέχνη της κατανάλωσης εκλεκτής τροφής -όχι μόνο η επιλογή και η παρασκευή της τροφής, αλλά και το σερβίρισμά της- ανήκει στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» της καθημερινότητας. Στη χώρα, ωστόσο, που κουβαλά μια μακρά γαστρονομική ιστορία 4.000 ετών, η γαστρονομία δεν έχασε ποτέ τη δυναμική της. Ο Έλληνας παραμένει ένας γνήσιος καλοφαγάς, ο οποίος τιμά την ευζωία δια του φαγητού. Οι δε επαγγελματίες του χώρου, όχι μόνο δεν αλληθωρίζουν απλά προς τη γαλλική κουζίνα και τα ξένα πρότυπα, αλλά, έχοντας ξεπεράσει τα διατροφικά στερεότυπα, εξελίσσουν το φαγητό σε τέχνη.
 

Ένα παράθυρο στην τέχνη της υψηλής γαστρονομίας και του ευ ζην ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στην Ελλάδα η διοργάνωση Dine Athens, που πραγματοποιείται με την υπογραφή της Alpha Bank. Επί μία εβδομάδα και τέσσερις επιπλέον ημέρες η «crème de la crème» της ελληνικής εστίασης στρώνει το τραπέζι στον Έλληνα καλοφαγά, που θέλει να απολαύσει νέες γαστριμαργικές εκπλήξεις και προχωρημένες γευστικές εμπειρίες. Στη διάρκεια του 3ου Dine Athens, τα αστέρια της ελληνικής κουζίνας προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό σε μια πραγματική γιορτή της γαστρονομίας, δίνοντάς του την ευκαιρία να δοκιμάσει επιλεγμένα πιάτα και μενού σε προνομιακές τιμές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

 

πηγή:kathimerini.gr

τα νέα μας ...στο email σας!